Ontdekkingsreis

Deze pagina gebruik ik om te delen wat mij bezighoudt. Veel deelde ik al via sociale media.
Nu is het tijd om dat op mijn website te laten landen.

Ik ben schrijver en ook lezer.
Ik hou van films, toneel en opera.
Ik ben moeder van twee tieners.
Ik heb een hondje genaamd Dayo.
Ik ben getrouwd met een fantastische man.
Ik ben betrokken bij wat er in de wereld gebeurt.
Ik ben student van De cursus in wonderen.
Ik denk in kleur en in energie.

Voor mij is dit blog een reis waarin ik wil ontdekken wat ik te vertellen heb. Reis je met mij mee?

~ Liane Baltus

Artikelen

Durf te kiezen!

Durf te kiezen!   Afgelopen vrijdag was ik bij een training, waar ik exact te horen kreeg wat ik bij elk website traject met mijn klanten bespreek: Durf te kiezen! Je bent niet voor iedereen, sterker nog, als je voor iedereen bent, dan voelt niemand zich aangesproken. Hoe vaak ik die zin heb uitgesproken naar…

Lees artikel

Big history: leest als een wetenschappelijk avonturenboek

Recensie Big history David Christian Wat zou er gebeuren als we al onze huidige wetenschappelijke kennis zouden samenvoegen tot één samenhangend verhaal over onszelf en onze plek in het universum? Dat is het uitgangspunt van David Christian bij het creëren van een totaal nieuw wetenschapsveld: big history. Wetenschappers uit verschillende disciplines (zoals sterrenkunde, geologie, psychologie,…

Lees artikel

Pick Three: zonder schuldgevoel kiezen

Recensie Pick Three Randi Zuckerberg We willen graag alles uit het leven halen en volop genieten. We weten allemaal wat we echt belangrijk vinden – familie, gezondheid, vrienden, werk, een goede nachtrust – maar waar halen we de tijd vandaan om overal voldoende aandacht aan te besteden? Balans komt voor in de grote lijn Volgens…

Lees artikel

Tijden van vuur: het verleden komt echt tot leven

Recensie Tijden van vuur Kate Mosse De negentienjarige Minou Joubert ontvangt een anonieme brief in de boekhandel van haar vader in Carcassonne. De brief is verzegeld met het familiewapen van Puivert en bevat slechts de vijf woorden: Ze weet dat je leeft. De brief verdwijnt uit haar gedachten vanwege een aankomende verhuizing. Minou vertrekt samen…

Lees artikel